Wszyscy Ci którzy mDSC_0029nie znają, wiedzą że lubię gotować. Nie jest to może jakaś tam wielka pasja, ale głodny ode mnie nie wyjdziesz – szczególnie gdy zapraszam gości. Co prawda, czy to co tam upichcę jest  zjadliwe – czy też mam takich „kulturnych” przyjaciół

DSC_0078

, nie wiem. Niech to zostanie tajemnicą  – a ja przynajmniej będę nadal czerpała przyjemność z przyrządzania dla Nich potraw.

Programów kulinarnych Ci u nas jak „mrówków” . Ja bardzo lubię i oglądam jeden – JAKUBIAK LOKALNIE.

Kiedy więc dowiedziałam się że Tomasz Jakubiak wydaje książkę kucharską „JAKUBIAK LOKALNIE” od razu powiedziałam że to chcę djakubiak_wwwostać w ramach prezentu urodzinowego 🙂

No i dostałam od Agnieszki i Oli (no prawie dostałam :):) )

MAM I JA !!!!!!!!!!!!!!!!!!

„Jestem fanem lokalności i regionalności. Marzę o tym, by coraz więcej ludzi dostrzegło potencjał polskich produktów. Bo naprawdę mamy się czym chwalić – nasze jedzenie jest pyszne, wysokiej jakości i różnorodne. Oczywiście nie ograniczam się jednak wyłącznie do tradycyjnych przepisów. Czerpię inspiracje z kuchni całego świata i staram się tak komponować receptury, by dania, których bazą są polskie składniki, były ciekawe, zabawne i pyszne. Tak, jedzenie ma być przyjemnością! W tej książce prezentuję Wam przepisy sprawdzone, lubiane przez moich bliskich, widzów mojego programu i gości restauracji.Chciałbym, żeby każdy – i początkujący kucharz, i zaawansowany foodie, i mięsożerca, i weganin – mógł t
u znaleźć coś dla siebie.Życzę Wam wspaniałej przygody z gotowaniem i zachęcam do podróżowania po Polsce w poszukiwaniu lokalnych smaków.Tomasz Jakubiak”

 

 

DSC_0079

jakubiak lokalnie pita

DSC_0080

Spróbuję zatem skorzystać z przepisów Tomka – kto wie może ktoś wpadnie na na degustację 🙂

861 total views, 2 views today

Udostępnij